27. 3. 2015.

Torba od starih farmerica

Želela sam malo da ugodim sebi pa sam isplela torbu od starih farmerica. Idu topliji dani a ja ne volim kalupe u smislu da nosim ono što je sada moderno već nosim isključivo ono što se meni dopada. Takve torbe sam videla na internetu, ovu sam prilagodila sebi. Sam postupak izrade možete videti na ovom linku. Iglu nisam imala, ovde nemam mogućnosti ni da je kupim pa sam je napravila sama od grane, mislim da je u pitanju dren. Čvrsta je i ne savija se uopšte. Za 10 minuta je bila gotova, debljina je oko 6 mm.

Dva dana mi je trebalo da ispletem torbu i jedan dan sam pravila cvet od patent- zatvarača. Ovde možete videti kako se pravi cvet, ja sam ga samo malo izmenila. U sredini sam zašila dugme srebrne boje.

Evo i fotografija:



 


 


 


Ono što je meni problem je težina torbe. Malo je teža i to mi se ne dopada. Ali ako stavim samo osnovne stvari, novčanik, telefon i samo neku sitnicu, može da prođe. Ja obično trpam svašta pa mi možda zato ovo toliko smeta. Drške su kratke, napravila sam ih od rubova nogavica, ali ko želi može i dugačke da isplete za na rame. Trebale su mi farmerice i po, može da se kaže - tri nogavice. Mogla sam bolje da iskombinujem boje... Ako mi padne na pamet opet sebi da pletem bar ću da znam kako da ispadne bolje.

Želim vam lepe i sunčane dane


19 коментара:

  1. Sta ti sve umes, ja se tebi divim i to ti najiskrenije kazem.
    Puno te pozdravljam.
    Bojana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zdravo Bojana, drago mi je što si se javila. Mnogo ti hvala, ja samo volim da probam razne stvari, nekad uspe a nekad ne... I ja tebe puno pozdravljam!

      Избриши
  2. Divno je što slijediš svoj ukus, a ne modu po svaku cijenu, a i to što si snalažljiva. Teksas je težak materijal, teško da od njega ispadne lagana torba :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, postoji mogućnost da se bar malo reguliše težina ali treba na malo drugačiji način da se seče tračica... Bar sam ja tako smislila :-)

      Избриши
  3. Одговори
    1. Hvala, samo nek grane sunce pa da mogu da je prošetam... :-) Još nas muči kiša.

      Избриши
  4. Super ideja i izgleda fenomenalno.
    LP Vilinke

    ОдговориИзбриши
  5. Fenomenalna je torba. odlicno si je napravila.
    Lp, martina

    ОдговориИзбриши
  6. Svaki put kada svratim na tvoj blog oduševim se kada vidim šta sve možeš da napraviš :-) Ova torba je fenomenalna, hvala za link :-) Pozdrav Ivana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ivana, torba se vrlo jednostavno pravi, čak ne oduzima ni puno vremena. Ne umem ja baš sve :-) Samo volim da učim i probam nove stvari... Pozdrav!

      Избриши
  7. Ma ne mogu vjerovati ti si živo čudo, čak si sama i iglu napravila! E to se zove entuzijazam, svaka ti čast! Torba je odlična ne bi ju bolje napravili ni profesionalci s pravim iglama. Šaljem ti pozdrave!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Katarina! Profesionalci bolje da je ne vide :-)
      Ali meni je prelepa i samo čekam da prestane kiša pa da je "prošetam". Veliki pozdrav!

      Избриши
  8. sve pohvale za torbu, neobicna je, kao i za resenje za iglu :-), pozdrav Marija

    ОдговориИзбриши
  9. Da, Ondinijana, lep je blog, dosta kreativnih stvari ima kod tebe, samo napred. Cekamo nove tekstove! Pozdrav, Marija

    ОдговориИзбриши

Svaki vaš komentar me raduje i mnogo mi znači.
Hvala!