21. 12. 2014.

Ukrasna flaša - unihop i dekupaž

Pokazaću vam flašu koju sam pravila pre nekoliko meseci. Sam način izrade mi je bio vrlo zanimljiv a vi znate da volim da probam nove tehnike. Ne mogu da nađem tutorijal po kome sam pravila ovu flašu ali sam potražila i našla nešto što bi vam olakšalo razumevanje načina na koji se radi. Ovako izgleda flaša koju sam ukrasila:


Kad sam je pravila setila sam se da je fotografišem da vidite kako je izgledalo sa unihopom.




Unihop sam isekla da je malo duži od flaše da bi se napravili nabori. U posudici sa lepkom za drvo sam unihop lepo natopila, oblikovala na flaši i ostavila sam da se osuši. Mesto za salvetu je ostavljeno odmah tako što sam izravnala unihop prstom, izmerila sam samo otprilike koliko mi treba. Prethodno sam samo zalepila zaštitnu traku na mestu gde je poklopac. Kasnije kad se flaša osušila sam je bojila akrilnom bojom, bela boja sa ljubičastim tonerom a vrat flaše i poklopac sam obojila samo belom bojom.





Nabori da se što bolje istaknu se natapkaju belom bojom, može pažljivo sunđerom ali može i prstom.  Iz mog iskustva, jer sam kasnije ukrašavala još nekoliko flaša, mnogo je lepše kad se koristi običan unihop, sa svilenim ne pokušavajte jer se vidi struktura unihopa i ne dopada mi se.
Naravno odaberite na vreme salvetu koju želite da koristite i iscepkajte ili isecite ivice. Tek kad se osuši boja se lepi salveta. Na kraju sam akrilnim lakom prešla tri puta.

Toliko od mene za sada...

14 коментара:

  1. Savršena je!
    NJa sam prošle godine radila sa čarapom, nakitila je šivenim cvetićima, evo stoji mi, nadam se da će tvoja promeniti vlasnika.
    Kiss!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam na koju flašu misliš, lepa je i nadam se da će i ona pronaći svog vlasnika. Pozdrav!

      Избриши
  2. Odlična je, super je ideja! Hvala na linku, na toj stranici ima dosta zanimljivih stvari! Pozdrav Ivana

    ОдговориИзбриши
  3. Vrlo interesantan način rada, rezultat je divan!

    ОдговориИзбриши
  4. odlično! svaki put vidim kod tebe nešto novo i oduševim se!

    ОдговориИзбриши
  5. Vau šta ga kažem - majstorsko napravljeno svaka čast 12 bodova ;)
    LP Vilinke

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo je pravo otkriće za mene, vau, nisam to još vidjela stvarno je fantastično! Sve najbolje za blagdane :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Katarina. Ja sam takodje bila oduševljena kad sam prvi put videla ovakve flaše pa sam morala da probam. Sve najlepše i tebi!

      Избриши

Svaki vaš komentar me raduje i mnogo mi znači.
Hvala!