30. 10. 2014.

Ukrasna jaja

Već nekoliko godina prijateljici pravim ukrasna jaja. Koristim jaja od kokoške i ukrašavam ih raznim materijalima, ove godine sam napravila dva komada. Fotografije ukrasnih jaja od ranije nemam, izgubljene su zbog kvara računara.

Jaje mora prvo da se probuši i izduva, ja ga kasnije operem i vodom da nema nekih ostataka. Kad se osuši može da se ukrasi po želji. Prvo jaje sam ukrašavala ukrasnim peskom. Dodala sam male cvetiće i školjkice. Cvetiće sam dobila od Nene. Praktični su jer mogu da ih koristim i za čestitke i za razne druge stvari.





 Za drugo jaje sam odlučila da opet probam dekupaž. Jaje sam obojila belom bojom, slonče sam isekla i zalepila a na vrhovima sam lepila konac za vez. Salvetu sa slončetom sam dobila takođe od Nene, meni se mnogo dopada. Kao detalj sam dodala spiralice od tankog kanapa.







Toliko od mene za sada...

20 коментара:

  1. Jaja su prelepa, a ovo drugo mi je baš, baš...Mnogo je lepo ulopljena salveta sa ostalim detaljima.
    Nena je strašna ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlično ovo radiš, posebno mi se dopada ovo sa slonićem, prekrasno!

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicno Anice! Jaje sa slonicem je predivno!!! Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  4. napisah komentar pa je kod objave nestao, a ne vidim da imaš moderiranje,pa pišem još jednom. Jaja su predivna, a kod ovog drugog mi se jako sviđa ovo sa konopom.
    Lp, Martina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Martina, ja sam imala problem i sa pisanjem posta, blogger ume ponekad da zabušava. Ovo drugo je malo nežnije...

      Избриши
  5. Oh, kakva divota.
    To motanje konca na jajetu, to je zaista umešnost, posebno kad znamo kako je ljuska nežna i lako puca.
    Čestitam na umeću, draga :) Ti cvetići se mogu kupiti na kašičicu u pozamanterijama, ako treba, šaljem još :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Neno, kad sam nervozna jaja ne diram, stvarno je potrebno strpljenje za ovo. A ti si me obezbedila cvetićima i raznim drugim stvarima, biću mirna nekoliko godina :-)

      Избриши
  6. Izvrsnooo!!! Pogotovo sa konopcicem, to zahtijeva mirnu ruku 😉

    ОдговориИзбриши
  7. Such beautiful creations! And Thank you so much for following my blog
    Cheers
    Dr Sonia
    Cards Crafts School Projects

    ОдговориИзбриши
  8. Jako lepo! Baš mi se dopada kako si stvari rešila i koloristički mi je vrlo uzbudljivo. Isto to mogu da kažem i za prethodni post posvećen enkaustici (odnosno nekoj varijanti te tehnike), čijim rezltatima ti nisi baš zadovoljna. Nisi ni svesna koliko su lepi i sveži. I upravo ta njihova "nepravilnost" i nepredvidivost im daje šarm. Ni slučajno nemoj da odustaješ od te tehnike.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Katarina, enkaustiku više doživljavam kao igru i nadam se da ću još neki put da dohvatim peglu i voštane boje. Znam da je ovo potpuno amaterski ali ne kupuje mi se sav alat i materijal za nešto što me ne okupira. Mislim da je problem i što sam u zadnje vreme pod stresom i to mi utiče na sve radove, ne samo na enkaustiku... Pozdrav!

      Избриши
  9. sVAKA ČAST, JAJA SU FENOMENALNA, VIDI SE A JE ULOŽENO PUNO VREMENA I TRUDA ;)

    ОдговориИзбриши

Svaki vaš komentar me raduje i mnogo mi znači.
Hvala!