24. 4. 2014.

Od svega pomalo

Toliko stvari sam pokušala da uradim u isto vreme i to mi je napravilo problem. Prvo mi je palo na pamet da menjam operativni sistem, sa windowsa xp da se prebacim na linux. Već dve godine se raspitujem ali kad god ovde nekom spomenem linux svi me gledaju začudjeno u smislu - šta će ti to? Posebno oni koji se bave operativnim sistemima. Još veći problem je čini mi se to jer sam žensko, niko ne očekuje takva pitanja od devojke, valjda bi trebalo da se raspitujem o kuhinjskim receptima a kompjutere da ostavim stručnjacima. I nisam pronašla nikog ko bi mogao da mi pomogne. Onda sam rešila da to odradim sama. Istraživala sam dosta na internetu, sve meni bitne podatke prebacila na sigurno i pažljivo, sa beleškama ispred mene uspela da sredim sve kako sam želela. Sada imam linux mint više od nedelju dana i prezadovoljna sam. I ko kaže da ne možemo nešto da uradimo ako to stvarno želimo...

Druga stvar je što sam konačno uspela da nabavim fotoaparat, pa mi je on bio malo zanimljiviji od pisanja postova :-) Samo mi ovo ludo vreme ne dozvoljava da ga isprobam kako bi trebalo. Kiša ne prestaje danima i utiče mi na raspoloženje. A i pored toga imam druge obaveze pa nisam stigla nešto novo da pravim.

Pokazaću vam samo čestitke koje sam pravila prošlog meseca, bila sam rešena da isprobam nekoliko kombinacija onog Vanjinog pečata - Wiff of Joy - "Shy Willow", tako da sam napravila nekoliko čestitki. Prva čestitka je bila za rodjendan ćerke moje komšinice. Svaka čestitka ima bar nešto od Nene, papir, čipka, satenska traka - već sam pisala o tome da me obradovala neverovatnim poklonom, mislim da će svaka sledeća čestitka koja nastane sadržati ponešto od tog poklona.

Na prvoj u gornjem levom uglu sam povezala perlice voštanim koncem. Cvetići na drugoj i trećoj su kupljeni kod kineza pa sam ih ja malo prepravila, isekla sam donji deo jer su bili veliki, prethodno sam ih obmotala koncem da se ne raspadnu latice. Cvet na trećoj sam napravila od papira i prišila dugme.

Prve tri fotografije su od pre, slikane telefonom, a pošto su već našle nove vlasnike nisam mogla opet da ih fotografišem.








ova fotografija je slikana fotoaparatom, nema neke razlike jer sam još početnik

Još nekoliko fotografija: 

cvet

moj lepi mali grad - Dimitrovgrad

ovo su moji jaganjci i jarići, nisu svi bili prisutni... ovde se takodje vidi kako izgradnja koridora 10 utiče na našu prirodu.  Od prirode nije ostalo ništa. Žao mi je zbog toga.


Toliko od mene sa sada. 

7 коментара:

  1. predivne sllike
    imaš divne janjičei jariče! ja bi jednog

    ОдговориИзбриши
  2. Čestitke su prelepe.
    odlične fotografije, savršeno se snalaziš novim fotoaparatom.
    I meni je žao zbog prirode, nisam sigurna da je svaki "napredak" dobar.

    ОдговориИзбриши
  3. čestitke su ti tako lijeeepeee, maštovite....
    a što se tiče urbanizacije, bojim se da se na to ne može više bitno utjecati

    ОдговориИзбриши
  4. Predivno ;) želim ti što više lepog vremena ;))

    ОдговориИзбриши
  5. Lijepe su ti čestitke. A sa fotićem se snalaziš jako dobro.Šaljem ti malo sunca.:)
    Lp, Martina

    ОдговориИзбриши
  6. E draga Anice, ja se bavim računarima, prodajem, popravljam, dižem sisteme :-) i pored šminke u torbi obavezan je i šrafciger, imam jedan lep žesnki upakovan :-)
    Čestitke su divne, baš u tvom "fazonu". Izdvojila bih ovu poslednju!
    Pozdrav, Ivana

    ОдговориИзбриши
  7. predivne čestitke.. a što s etiće računala i sama sam svoj majstor također i drugima po potrebi, zašto bi ti bio samo muški posao ako nas i to zanima, i zašto bih davala nekom pare ako mogu i sama da uradim..
    Baš divne životinje, šteta što nestaje tako divna priroda oko njih..
    Puno pozdrava i ugodan i ljepši vikend ti želim .lp

    ОдговориИзбриши

Svaki vaš komentar me raduje i mnogo mi znači.
Hvala!