25.03.2014.

Ogrlica i narukvica

Zadnje što sam radila od nakita su ogrlica i narukvica pletene od satenskih tračica. Tehnika kumihimo mi je najpraktičnija i najviše volim nju da koristim kad je pletenje ogrlica u pitanju. Viđala sam i minđuše da prave ovom tehnikom ali to još nisam probala mada bih volela.

Privezak sam napravila tako što sam na parčiće lančića dodala neke perlice, želela sam da je jednostavan jer je ogrlica šarena. Ono što mi se dopada u ovoj tehici je to da ima bezbroj šara. Posebno mi se dopadaju radovi sa perlicama ali za njih treba malo više vremena i strpljenja. Ja sam sa perlicama samo narukvicu pravila. Ovaj komplet je rađen sa osam niti, mada ima i mnogo komplikovanijih. Mislim da će uskoro nastati još neki komplet sa drugom šarom.

 12 коментара:

 1. bravo! kako ovo dobro izgledaaa!
  ja, sa svojim šapama, ne bih mogla ništa takvoga napraviti :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala Ana, ti sa svojim zlatnim rukama praviš kostime kao iz mašte! I osim kostima sam divne stvari videla na tvom blogu... A ovo je toliko jednostavno, sigurna sam da bi uspela još lepše da napraviš.

   Избриши
 2. Odlično.Jako mi se sviđa ovaj tvoj kompletić.
  Lp, Martina

  ОдговориИзбриши
 3. odlično, jako mi se sviđaju ove ogrlice, neznam ih pravit a voljela bih naučit jer volim i nosit takve stvari, no valjda hoću jednog dana..
  divno..lp

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala Klaudiya, ima puno tutorijala, vrlo je jednostavno i samo treba da rešiš da napraviš neku... Pozdrav!

   Избриши
 4. Одговори
  1. Hvala Ivana, jedino sam ove tanke satenske tračice imala a rešila sam da probam pa sam rizikovala. Pozdrav!

   Избриши

Svaki vaš komentar me raduje i mnogo mi znači.
Hvala!