27. 1. 2014.

Ogrlice

Pre nekoliko godina sam zavolela quilling, probala sam čestitke da pravim ali mi nije išlo. Pokušala sam zbog toga da napravim neki privezak za ogrlicu jer kao i većina devojaka ja obožavam nakit. Ne volim zlato, nikad ga nisam ni volela i sve što imam od nakita mi je od srebra ili obična bižuterija. I skoro da nema stvari koju nisam prepravljala, da bude baš po mom ukusu. Veliki problem mi je i to što sam alergična na nikl pa ne mogu svakakve lančiće da nosim. Našla sam na internetu kako može da se isplete od konca obična ogrlica - ova tehnika se zove kumihimo. Sada uklapam te dve stvari, privesci od papira ili kartona i ogrlice pletene koncem. Imam za sebe oko 15 komada ali i dalje kad god pravim ostavim još neki jer ih posebno leti svakodnevno nosim. Ove sam pravila pre neki dan, žao mi je jer se boje baš ne vide kao što treba, razmišljala sam čak i da li uopšte ima smisla da postavljam fotografije ali bitno mi je da ih bar vidite.










Ovaj sam radila za sebe, na internetu sam videla privezak od drveta, dopalo mi se ali nemam alat za obradu drveta pa sam smislila da mogu da probam sa kartonom u boji. 




Posle prolećnih temperatura i ovde kod nas je počela ona prava zima, uživajte koliko god možete!

14 коментара:

  1. Ana, prekrasne su.
    Nisi pomenula one dve koje si poklonila meni, ali zato ja jesam :)
    Savršeno ovo radiš, a za quilling nakit je potrebno mnogo više preciznosti i truda nego za čestitke i druge radove, posebno imajući u vidu lakiranje na kraju.
    Fenomenalno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Neno, u ovom postu su samo ogrlice koje sam pravila ove nedelje. Starije stvari mogu da se vide na mojoj facebook stranici. I u pravu si da je potrebno više truda ali meni iz nekog razloga čestitke ne idu od ruke kad je quilling u pitanju...

      Избриши
  2. odlične su, zašto nebi podijelila sa nama, i ja ću možda d a probam jedan dan da pravim nešto za sebe jer ni sama nisam baš ljubitelj zlata nego volim ove obične stvari, nekako dignu raspoloženje..
    lp Klaudija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Problem mi je fotografija, slikam telefonom i izluđuje me kvalitet, ne vidi se boja, nejasne linije, samo zbog toga se bunim. Ako želiš pogledaj na mojoj facebook stranici moje starije radove, tamo ima još ogrlica... Ja ih nosim stalno. Pozdrav!

      Избриши
  3. Ogrlice su fantastične, a što se tiče kvaliteta slika, ne brini, svi imamo isti problem kad je ružno vreme i nema sunca :-) Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, žao mi je zbog toga jer mislim da su takve stvari baš bitne, i ja volim kad kod drugih vidim lepu fotografiju, kad može da se vidi jasno... Pozdrav!

      Избриши
  4. Predivni su ;) Samo tako nastavi !!!
    LP, Vilinke

    ОдговориИзбриши
  5. Anice svrati i do mog bloga da preuzmeš nagradicu, pozdrav!

    ОдговориИзбриши

Svaki vaš komentar me raduje i mnogo mi znači.
Hvala!