26. 9. 2013.

Pokloni

Došao je red da se i ja pohvalim poklonima. Sve neke obaveze mi iskaču i nikako da sednem i napišem da sam još pre tri nedelje dobila poklon od Ivane sa bloga Leonove maštarije. Dobila sam ramove za fotografije s kojima ona nije znala šta da radi i nisu joj bili potrebni i odlučila je da ih pošalje meni. Ivana, da znaš da sam ti stvarno zahvalna i potrudiću se da ih iskoristim za nešto lepo. Ramovi mi se baš dopadaju i sigurna sam da će mi odlično poslužiti za neke nove "eksperimente"... :-) Ovim putem ti se još jednom zahvaljujem!

Juče je stigao još jedan poklon, poslala ga Snežana sa bloga Moj cvetni svet. Ona je bila sponzor 16 izazova na blogu Izazovi i slatkiši a ja sam tada dobila nagradu. Hvala timu bloga "Izazovi i slatkiši" i naravno Snežani.



Poslala mi je papire za 3D čestitke, njih jedva čekam da isprobam, sličice, lepa žuta perca, cvetići, cirkončići i razne sitnice. Moram da priznam da sam se najviše obradovala njenim bookmarkerima koje ona pravi. Savršeni su i boje mi se baš dopadaju. Volim da čitam i koristiće mi sigurno. Hvala Snežana!
Za sada toliko od mene...

25. 9. 2013.

Čestitka

Ovu čestitku prijavljujem na sledeće izazove:

Izazovi i slatkiši - "Romantično"
Challenges4Everybody - Anything goes
Make My Monday - Flowers or Trees



Sledi opis nastanka i ove čestitke: 
Za osnovu sam koristila beli hamer, drugi papir sam napravila od izgužvanog bež papira koji sam ofarbala  rastvorenom bojom za uskršnja jaja, njemu sam malo i turpijom za nokte isturpijala ivice... a treći papir je napravljen tehnikom koju sam opisala u prošlom postu (balončići...). Dodala sam čipku i satensku traku koju sam ukrasila kopčom od mojih starih dečjih cipelica. Buket cveća sam nacrtala i obojila drvenim bojama, ivice malo ukrasila prvo senkom za oči i kasnije gliterom. Skalpelom sam napravila dva reza i provukla satensku tračicu i vezala mašnu. Srce sam napravila od mreže koju sam kupila u cvećari, samo sam je isekla, ivice ukrasila gliterom i ušila dugme. Leptir je napravljen od voštanog konca i krila su od hmelja. Njih sam samo lakom za kosu učvrstila jer su baš nežna. I cvetići - jedan od papira, plavi, a ispod zlatne satenske ružice su urolane papirne tračice i malo šljokica.
Hvala vam puno na komentarima!

18. 9. 2013.

Plavo leto

Seća li se neko španske dečije serije "Plavo leto"? To je bila jedna od mojih omiljenih serija, gledala sam je kao klinka i sećam se nje još uvek.
Blog "Izazovi i slatkiši" ima novi izazov - "Foto inspiracija" i ne znam zbog čega ali me je ta fotografija podsetila baš na ovu seriju. Volela bih da je pogledam još jednom, ne znam da li će mi se dopasti, sad sam velika devojčica :-), možda sam je ipak prerasla...
Prijavljujem se na šesnaesti izazov "Foto inspiracija" , napravila sam čestitku i evo ukratko opis kako sam je uradila...
Od papira sam prvo isekla oblik, želela sam da probam nešto novo, da nije potpuno obična, precrtala običnom olovkom na hamer, isekla i krenula sa ukrašavanjem. Prvi papir, tamno plavi je ukrašen roler korektorom, već sam ga koristila na ovaj način, a ova dva - roze i plavi sam napravila tako što sam u posudicu sipala samo malo vode, malo sredstva za pranje sudova i kesicu boje za farbanje uskršnjih jaja, cevčicom duvaš da se naprave baloni i onda odozgo prisloniš papir na njih. Kasnije se samo osuši. E to mi je baš zanimljivo, ovde sam pronašla taj način pravljenja papira. Brodić sam nacrtala, obojila drvenim bojama, dodala talase, uokvirila sam gliter lepkom. Plavi cvet sam napravila od drške papirnate ukrasne kese, sašila sam ga i dodala mu dugmence. Sidro sam prvo nacrtala, isekla i zalepila na parče čipkanog papira koji se koristi kao podmetač za torte.





Poslušala sam Bojanu i postavila čak tri fotografije... Rekla je da voli da vidi fotografije uz raznih uglova, da se vide detalji. I ja volim ali sve dok koristim telefon za fotografisanje, biće ovako mutne slike.
 Čitamo se uskoro, veliki pozdrav za sve vas!