27. 3. 2015.

Torba od starih farmerica

Želela sam malo da ugodim sebi pa sam isplela torbu od starih farmerica. Idu topliji dani a ja ne volim kalupe u smislu da nosim ono što je sada moderno već nosim isključivo ono što se meni dopada. Takve torbe sam videla na internetu, ovu sam prilagodila sebi. Sam postupak izrade možete videti na ovom linku. Iglu nisam imala, ovde nemam mogućnosti ni da je kupim pa sam je napravila sama od grane, mislim da je u pitanju dren. Čvrsta je i ne savija se uopšte. Za 10 minuta je bila gotova, debljina je oko 6 mm.

Dva dana mi je trebalo da ispletem torbu i jedan dan sam pravila cvet od patent- zatvarača. Ovde možete videti kako se pravi cvet, ja sam ga samo malo izmenila. U sredini sam zašila dugme srebrne boje.

Evo i fotografija:



 


 


 


Ono što je meni problem je težina torbe. Malo je teža i to mi se ne dopada. Ali ako stavim samo osnovne stvari, novčanik, telefon i samo neku sitnicu, može da prođe. Ja obično trpam svašta pa mi možda zato ovo toliko smeta. Drške su kratke, napravila sam ih od rubova nogavica, ali ko želi može i dugačke da isplete za na rame. Trebale su mi farmerice i po, može da se kaže - tri nogavice. Mogla sam bolje da iskombinujem boje... Ako mi padne na pamet opet sebi da pletem bar ću da znam kako da ispadne bolje.

Želim vam lepe i sunčane dane


4. 3. 2015.

Ukrasna flaša - dekupaž i kanap

Ukrasnu flašu sam pravila prijateljici za rodjendan, ona voli jednostavne stvari pa sam morala da vodim računa da ne preteram. Flašu je dobila napunjenu likerom od drenjina. Tata i ja smo letos nabrali dosta za kompot koji obožavam pa mi je palo na pamet da pravim i liker koji do sada nisam probala. Ovaj recept sam koristila i mogu da vam kažem da mi se dopada i da ako opet pravim, sigurno ću ponovo po ovom receptu. Evo fotografija flaše:



Flašu sam prvo dobro obrisala alkoholom da nema masnoće, zatim sam natapkala sunđerom mešavinom lepka za drvo i akrilne bele boje, tek posle toga sam bojila akrilnom bojom. Onda salveta, lepila sam mešavinom lepka za tapete sa malo lepka za drvo, onaj transparentni ali samo malo. Posle sušenja, kanap od kudelje sam motala odozgo, prvo stavim malo lepka i onda motam. Zatim sam isekla parčiće kanapa koje sam zalepila i na svakom kraju dodala po polu-perlicu, njih mislim da sam dobila od Nene. Kasnije kad se lepak osušio sam kanap sunđerom natapkala zlatnom bojom.






Zlatnom bojom sam i ovaj deo natapkala, mada nisam sigurna šta predstavlja ali mi je tako bilo zanimljivije. Lakirala sam 2 puta akrilnim lakom.


Ne mogu da odolim a da vam ne pokažem ko me u zadnje vreme maltretira, nervira i uveseljava :-) Ovi mališani...
Samo jedna ovca ima jedno, svi ostali do sada su blizanci. Bilo je i problema, neke moramo i da dohranjujemo ali za sada uspevamo sa svima da izadjemo na kraj. Ovi su od prekjuče:



Imamo pet jarića ali mnogo skaču i ne mogu da ih slikam, ovaj je bio miran pa sam nekako uspela...
Toliko od mene za sada.