21. 12. 2014.

Ukrasna flaša - unihop i dekupaž

Pokazaću vam flašu koju sam pravila pre nekoliko meseci. Sam način izrade mi je bio vrlo zanimljiv a vi znate da volim da probam nove tehnike. Ne mogu da nađem tutorijal po kome sam pravila ovu flašu ali sam potražila i našla nešto što bi vam olakšalo razumevanje načina na koji se radi. Ovako izgleda flaša koju sam ukrasila:


Kad sam je pravila setila sam se da je fotografišem da vidite kako je izgledalo sa unihopom.




Unihop sam isekla da je malo duži od flaše da bi se napravili nabori. U posudici sa lepkom za drvo sam unihop lepo natopila, oblikovala na flaši i ostavila sam da se osuši. Mesto za salvetu je ostavljeno odmah tako što sam izravnala unihop prstom, izmerila sam samo otprilike koliko mi treba. Prethodno sam samo zalepila zaštitnu traku na mestu gde je poklopac. Kasnije kad se flaša osušila sam je bojila akrilnom bojom, bela boja sa ljubičastim tonerom a vrat flaše i poklopac sam obojila samo belom bojom.





Nabori da se što bolje istaknu se natapkaju belom bojom, može pažljivo sunđerom ali može i prstom.  Iz mog iskustva, jer sam kasnije ukrašavala još nekoliko flaša, mnogo je lepše kad se koristi običan unihop, sa svilenim ne pokušavajte jer se vidi struktura unihopa i ne dopada mi se.
Naravno odaberite na vreme salvetu koju želite da koristite i iscepkajte ili isecite ivice. Tek kad se osuši boja se lepi salveta. Na kraju sam akrilnim lakom prešla tri puta.

Toliko od mene za sada...

4. 12. 2014.

Drvo života - ogrlica

Nakit od žice mi je posebno zanimljiv. Ovog puta sam pravila drvo života, na engleskom tree of life. Poseban izazov je bio to što nemam skoro nikakvog iskustva u radu sa žicom. Internet je neiscrpan izvor inspiracije, pogledala sam osnove kako se radi, ima tutorijala i trebalo je samo da kupim žicu i uposlim ruke. Priznajem da sam napravila žuljeve na rukama ali to je bilo zbog toga što kad sam krenula, nisam mogla da stanem dok ga skroz ne završim. Prečnik priveska je oko 5 cm.

Ovako izgleda moje drvo života od bakarne žice:


 

Koristila sam plastične perlice, mislila sam da ću imati dosta problema sa oblikovanjem drveta ali nije bilo toliko komplikovano.



Lanac je takođe rađen ručno, želela sam jednostavniju formu i nisam smela puno da eksperimentišem.  



Nadam se da vam se dopada. Želim vam lep predstojeći vikend.