24. 11. 2014.

Kutija za pisma

Do sada nisam pravila kutije za pisma ali zbog devojke koja je smatrala da i to mogu morala sam da pokušam. Rekla mi je samo da želi kutiju za pisma, predala mi je kutiju od patika njenog dečka a moje je bilo da je ukrasim. Ovako izgleda ukrašena:


A ovako je izgledala na početku, kad sam razmišljala šta da uradim sa njom:

 
Izgledalo mi je da je tanak karton pa sam ga učvrstila tako što sam je oblepila prvo novinskim papirom, zatim pak papirom. Onda sam je bojila belom akrilnom bojom 3 puta, tek tada sam mogla da krenem sa ukrašavanjem.
Kombinovala sam nekoliko tehnika. Prvo dekupaz, koristila sam dva motiva - lale i narcise, nadam se da nisam preterala ali meni se tako dopalo.
Na poklopcu sam šestarom obeležila mesta gde ću lepiti ukrasni pesak, u sredini je tamnije nijanse a onda svetlije, da ne bude previše obično. Zalepila sam školjkice , jednu veću u centru koja služi kao drškica za otvaranje.


 


Sa prednje strane sam koristila šablon kojim sam iscrtala motiv, kasnije lepila ukrasni pesak. A šablon sam pravila sama, na internetu sam pronašla način koji je jeftin i meni se dopada. Mare, hvala na tutorijalu. Samo što sam ja precrtala oblik koji se meni dopada sa salvete i isekla skalpelom. Naravno, mogla sam samo da precrtam sa salvete na kutiju ali meni je bilo bitno da napravim šablon koji ću i kasnije koristiti... Želela sam i to da probam.
Kutija je na kraju lakirana akrilnim lakom dva puta.


Unutrašnjost kutije sam oblepila papirom u boji.


Devojka je dobila svoju kutiju za pisma, dopala joj se i drago mi je zbog toga...