25. 5. 2014.

Dekupaž - tegla

Vidjala sam toliko lepih stvari na internetu radjene u dekupaž tehnici. Najviše mi se dopadaju reciklirani predmeti, puno blogerki baš na ovaj način reši da udahne dušu nekom stočiću, stolici, nekom kuhinjskom elementu... Uglavnom sam oduševljena konačnim izgledom. Nisam mogla da se odlučim da probam  a još pre sam dobila salvete od Nene. Ona ima savršene dekupaž radove i meni se veoma dopada kako pravi sve te futrole za naočare, kutijice, videla sam i tegle kod nje... ali meni sve ovo teško ide.

Isprobala sam na tegli i moram da kažem da sam pogrešila nekoliko puta... Mislim da je trebalo motive da isečem pravilno. Bojenje mi takodje nije bilo u redu jer ima sitne pukotine. Nisam ih želela mada može i ovako da prodje. Plastični poklopac je bio priča za sebe, namučio me, ali i sada mi nešto fali, kao da nije dovršen...

Bitno je da sam probala, možda je rad sa drvetom malo lakši pa možda probam i to ali ovo ipak nije tehnika za mene. Možda ću nešto opet za sebe da napravim ili za neku prijateljicu jer će mi biti žao da one lepe salvete čuvam u fioci. Znam samo da sam puno puta čula o dekupažu da je to lako i da to svako može ali očigledno je da čak i za njega treba imati osećaj. Evo fotografija:










Moram i ovo da kažem. Ovih dana mi je toliko žao što se sve ovo dešava u Srbiji, BiH, Hrvatskoj, poplave su svuda.Pratim dešavanja na internetu i razmišljam, ako se ja tako grozno osećam zbog svega ovoga a mi nismo na ugroženom području, kako je onima što su izgubili sve. Kako je deci, šta sa životinjama? Većina pomaže kako ume. Trebaće puno vremena da se ova situacija sredi i iskreno se nadam da ljudi neće zaboraviti na sve njih posle nekoliko nedelja kad se sve ovo stiša.

Toliko od mene za sada.