29. 4. 2014.

Problem sa komentarima

Moram ovim putem da vam se obratim i izvinim se, ne znam koji je razlog ali već nekoliko dana nisam u mogućnosti da ostavljam komentare, ne mogu ni da odgovaram na komentare na mojim postovima. Napišem komentar i kad kliknem da se objavi sve se izgubi. Pokušavala sam i da odgovorim na komentare na mom zadnjem postu ali ne vredi. Nisam ništa dirala u podešavanjima pre toga, pa bih volela da znam da li još neka od vas ima taj problem ili je problem samo na mom blogu.

I kada je već reč o problemima, imala sam prilike da pročitam nekoliko puta da je bilo nezgoda sa postovima, a pronašla sam na internetu postupak kako može da se sačuva ceo blog. Ja to odradim s vremena na vreme, ali taj fajl obično kopiram i na google disk da mi je sigurnije...
Ako vam je blog na srpskom: Podešavanja - Drugo - Izvezi blog - i onda preuzmeš taj fajl.
Ako vam je lakše da se snadjete na engleskom, ovo je link.
Nisam imala prilike da isprobam, ali bitno je da ako se desi nešto sa blogom, može da se opet "uveze" i ipak daje nekakvu sigurnost. Iskreno se nadam da nikome neće trebati, ali za svaki slučaj je bolje da se ipak sačuva.

Još jednom se izvinjavam svima zbog komentara.
Želim vam lepe i sunčane dane!

24. 4. 2014.

Od svega pomalo

Toliko stvari sam pokušala da uradim u isto vreme i to mi je napravilo problem. Prvo mi je palo na pamet da menjam operativni sistem, sa windowsa xp da se prebacim na linux. Već dve godine se raspitujem ali kad god ovde nekom spomenem linux svi me gledaju začudjeno u smislu - šta će ti to? Posebno oni koji se bave operativnim sistemima. Još veći problem je čini mi se to jer sam žensko, niko ne očekuje takva pitanja od devojke, valjda bi trebalo da se raspitujem o kuhinjskim receptima a kompjutere da ostavim stručnjacima. I nisam pronašla nikog ko bi mogao da mi pomogne. Onda sam rešila da to odradim sama. Istraživala sam dosta na internetu, sve meni bitne podatke prebacila na sigurno i pažljivo, sa beleškama ispred mene uspela da sredim sve kako sam želela. Sada imam linux mint više od nedelju dana i prezadovoljna sam. I ko kaže da ne možemo nešto da uradimo ako to stvarno želimo...

Druga stvar je što sam konačno uspela da nabavim fotoaparat, pa mi je on bio malo zanimljiviji od pisanja postova :-) Samo mi ovo ludo vreme ne dozvoljava da ga isprobam kako bi trebalo. Kiša ne prestaje danima i utiče mi na raspoloženje. A i pored toga imam druge obaveze pa nisam stigla nešto novo da pravim.

Pokazaću vam samo čestitke koje sam pravila prošlog meseca, bila sam rešena da isprobam nekoliko kombinacija onog Vanjinog pečata - Wiff of Joy - "Shy Willow", tako da sam napravila nekoliko čestitki. Prva čestitka je bila za rodjendan ćerke moje komšinice. Svaka čestitka ima bar nešto od Nene, papir, čipka, satenska traka - već sam pisala o tome da me obradovala neverovatnim poklonom, mislim da će svaka sledeća čestitka koja nastane sadržati ponešto od tog poklona.

Na prvoj u gornjem levom uglu sam povezala perlice voštanim koncem. Cvetići na drugoj i trećoj su kupljeni kod kineza pa sam ih ja malo prepravila, isekla sam donji deo jer su bili veliki, prethodno sam ih obmotala koncem da se ne raspadnu latice. Cvet na trećoj sam napravila od papira i prišila dugme.

Prve tri fotografije su od pre, slikane telefonom, a pošto su već našle nove vlasnike nisam mogla opet da ih fotografišem.








ova fotografija je slikana fotoaparatom, nema neke razlike jer sam još početnik

Još nekoliko fotografija: 

cvet

moj lepi mali grad - Dimitrovgrad

ovo su moji jaganjci i jarići, nisu svi bili prisutni... ovde se takodje vidi kako izgradnja koridora 10 utiče na našu prirodu.  Od prirode nije ostalo ništa. Žao mi je zbog toga.


Toliko od mene sa sada. 

8. 4. 2014.

Čestitka

Čestitka je već poklonjena, prijavljujem je na sledeće izazove:

challenges 4 everybody - Challenge #40 - Anything goes
avenue 613 - Challenge #66 - Anything goes
sister act card challenge - Challenge #51 
crafy girls challenges - Challenge 15 - Anything goes


Osnova je beli hamer, zeleni papir sam ukrasila malim pečatom, obojila, a pečat devojčice je Wiff of Joy - Shy Willow, oba sam dobila od Vanje. Obojila sam je drvenim bojama. Motiv devojčice sam već koristila nekoliko puta ali nisam još pokazala sve čestitke koje sam napravila. Čipka je od Nene, ubacila sam još neke sitnice, narandžasti papir je samo isečen makazama sa šarama. Dugme je metalno.
Želim vam lep dan.