17.02.2014.

Čestitka za rođendan

Mom sestriću Nikoli sam za 18 rođendan napravila malo ozbiljniju čestitku, ipak je punoletstvo u pitanju. Još pre nekoliko meseci sam videla nešto što mi je privuklo pažnju, čestitka kao košulja sa sve kravatom. Bilo je malih problema zbog nedostatka materijala ali sam se nekako snašla. Ovde sam našla kakvu košulju želim ali sam ipak malu izmenu napravila jer sam je isekla tako da se sastavlja samo na delu gde je kragna. Dugmići su nacrtani jer nisam pronašla dovoljno male a sa većim mi se nije dopadalo. Opis kako napraviti kravatu je na ovom linku. Samo što nisam kao što je prikazano na prvoj slici presavijala papir već sam obeležila drvenom olovkom da se kasnije ne bi primećivala linija po sredini kravate. A odelo sam uklapala sa košuljom. Isekla sam revere, napravila rez i stavila maramicu od istog papira koji sam koristila za kravatu. Samo sam heftalicom morala da spojim delove odela jer mi nije išlo sve po planu i imala sam neke probleme. Zbog toga mi nije uspelo da stavim i dugmiće kao što sam želela. Moglo je mnogo bolje ali prvi put pravim ovako nešto i pogrešila sam jer nisam detaljnije isplanirala sam postupak izrade. Bitno je to da se Nikoli čestitka dopala, sve ostalo je manje važno...
Uživajte u ovim toplim danima! Vaša Ondinijana...

02.02.2014.

Za zaljubljene

Napravila sam čestitku, uskoro će dan zaljubljenih pa bi moglo nekome da zatreba...  Prijavljujem je na sledeće izazove:

Izazovi i slatkiši - 26. izazov - "Monohromatski"
Sunflowerfield Designs - first challenge - "Valentines Day / Hearts"
Rhedd & Rosie's challenge - 25th challenge - "Anything Goes"
Sister act card challenge - Challenge #42 - "Anything Goes"
Avenue613 - challenge #57 - "Anything Goes w/Optional twist: use felt"
 Challenges 4 everybody - #38 - "Anything Goes" 


   


       Evo i fotografija sa malo više detalja:


  
Koristila sam beli i crveni hamer, ivice sam ukrasila crvenom drvenom bojicom a unutrašnju belu ivicu sam ušila crvenim koncem. Srca sam isekla od mrežice koju sam kupila u cvećari, njih sam ukrasila gliterom i šljokicama i zalepila na beli hamer koji sam isekla onim makazama za isecanje šara. Srca sam povezala srebrnim koncem, mašnica od voštanog konca, čipku sa perlicama mi je dala prijateljica. Ova mala srca su mi od Nene, jedno sam zalepila na dugme i ušila ga. Pečat je "studio g clear stamps" koji sam dobila od Vanje. 
Toliko od mene za sada...