17. 9. 2014.

Plavi privezak

Pre nekoliko nedelja sam na pijaci slučajno videla u drvenoj kutijici razne kamenčiće, shvatila sam da je među njima jedan plavi, poseban i odmah sam znala da moram da ga kupim. Prodavala ga je gospođa koja je na moje pitanje koja je cena odgovorila samo - uzmi ga. Pomislila sam da je nisam razumela pa sam pitala ponovo i dobila odgovor - uzmi ga, ja i ovako ne znam šta da mu radim ni čemu služi. Ipak sam joj dala malo novca, bilo mi je neprijatno da ga tek tako uzmem i kad sam joj rekla da volim da pravim nakit zamolila me da joj samo donesem sledeći put da vidi šta sam uradila sa njim. Ali sledeći put nisam bila u mogućnosti da odem do pijace, išla sam u selo... Kasnije sam privezak nosila ali tu ženu više nisam našla. Gospođa je iz Bugarske i želim ovim putem da joj se zahvalim, možda će nekad ovo i ona da pročita.
Pokušala sam da potražim na internetu koji je ovo kamen i nešto najpribližnije mi je bojeni haulit. Ako neko zna malo više o tome, volela bih da mi pomogne i kaže mi svoje mišljenje. Kamen je velik, 6 cm i mislila sam da će mi biti težak ali nije toliko strašno.
Žica je obična, pozajmila sam od tate, ogulila sam neku plastiku sa žice i ovo je konačan rezultat. Nisam dosad pravila ovako nešto, malo sam se namučila i ako nekad kupim baš pravu žicu za pravljenje nakita, možda ovaj privezak postane malo lepši. Pravila sam ga za sebe, maštala sam o takvom privesku i sada ga sa zadovoljstvom nosim.

Evo i fotografija:



  


 


  

  

Išla sam sa tatom u njivu da beremo bundeve i ovaj zalazak sunca me oduševio, delim ga sa svima vama! 


 Želim vam lepe i sunčane dane...

9 коментара:

  1. Prelepa boja kamena, i mnogo mi se sviđa njegova kombinacija sa bojom bakra i njegov finalni izgled.
    Interesantni su načini na koje neke stvarčice dođu do nas, meni se čini da je ovaj plavi kamen baš tebe čekao tamo na toj pijaci... tj. došao je u prave ruke. Volela bih da ponovo sretneš tu ženu i da joj pokažeš svoj rad. Možda i bude..
    Zalazak je fenomenalan ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Sandra, značilo bi mi da joj pokažem šta sam napravila pa ću i dalje da ga nosim ako ipak reši da dodje opet. I ko će ga znati, možda i jeste čekao mene :-) Sada sam srećna jer ga imam...

      Избриши
  2. Ne razumem se u kamenčiće, ali ovo si odlično uradila. Svaka čast! Pozdrav Ivana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ivana, ja prepoznajem samo neke, one najpoznatije. Bojeni haulit ponekad prodaju kao tirkiz i tako varaju ljude. Pozdrav.

      Избриши
  3. Ti si ovo uradila fenomenalno.
    Zalazak sunca je takođe prelep.
    I još nešto:
    Kako sam ja prinuđena da tražim načine za zaradu, bila sam nepoverljiva prema zaradi na internetu. No, javila mi se osoba u koju imam poverenja i ja se registrovah. Počnem da pišem ljudima, i javi mi se izuzetno uvažen poslovni čovek, koji napisa da je ovo naše domaće, odlično, da se i on registrovao. Ja se oduševila i sam moram da se svima pohvalim. Kad provodimo vreme na netu, možda nešto i zaradimo http://url.beeshaper.com/n8n8A/n6n4J5H

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Neno, nisam stigla da ti odgovorim na mejl, pokušala sam da istražim o čemu se tačno radi ali nisam imala dovoljno vremena... Pogledaću ovih dana pa možda rešim i ja da probam. Hvala ti još jednom, pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  5. odličan kamen! i to još sa rupicom. došao je u prave ruke

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, prava mala krofnica :-)
      Moglo je i bolje da ga sredim ali nemam iskustva u radu sa žicom... Pozdrav!

      Избриши

Svaki vaš komentar me raduje i mnogo mi znači.
Hvala!